Tekijä-lehti liittyi JSN:n erillisjäseneksi – PALE ry lopetti toimintansa

Teollisuusliiton jäsenlehti Tekijä on liittynyt Julkisen sanan neuvoston itsesääntelyn piiriin erillisjäsenenä. JSN:n kannatusyhdistys hyväksyi Tekijän jäsenhakemuksen syyskokouksessaan 26.11.2019.

Tekijä on ilmestynyt joulukuusta 2018 lähtien ja on aiemmin kuulunut JSN:n piiriin palkansaajalehtien yhdistys PALE ry:n kautta. PALE ry on ilmoittanut lopettaneensa toimintansa, joten myös sen jäsenyys JSN:n kannatusyhdistyksessä on päättynyt. Osa PALE ry:n entisistä jäsenistä jatkaa yhdistyksen lopettamisesta huolimatta JSN:n piirissä Aikakauslehtien liiton jäsenyytensä kautta.

”Tekijä on journalistinen tuote. Sen erityisenä tehtävänä on nostaa työtä tekevien ihmisten ääni ja näkökannat julkisuuteen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tämän taustalla meille on tärkeää olla osana alan itsesääntelyä. Se on laadun ja luotettavuuden yksi olennainen tae”, päätoimittaja Petteri Raito sanoo.

Tekijä ilmestyy sekä painettuna lehtenä että verkossa. Kerran kuussa ilmestyvän painetun lehden painoksen suuruus on 210 000.