Sakari Ilkka valittu JSN:n uudeksi valmistelevaksi sihteeriksi

Julkisen sanan neuvoston valmistelevaksi sihteeriksi on valittu yhteiskuntatieteiden kandidaatti Sakari Ilkka, 26.

Hän on aiemmin työskennellyt toimittajana muun muassa Aamulehdessä ja Iltalehdessä. Ilkka aloittaa tehtävässä helmikuussa ja toimii siihen asti JSN:n hallinto- ja hankesihteerinä keskittyen neuvoston 50-vuotisjuhlavuoden hankkeiden koordinointiin.

”On kovin mielenkiintoista päästä syventymään Journalistin ohjeiden tulkintoihin. Tuore kokemus toimitusarjesta auttaa varmasti uudessa työssäni”, Ilkka sanoo.

Ilkka viimeistelee parhaillaan valtio-opin maisteriopintojaan Tampereen yliopistossa. Hän tutkii gradussaan Suomen työmarkkinapolitiikan käsittelyä laajalevikkisten sanomalehtien pääkirjoituksissa. Aiemmin hän on suorittanut journalismin opintoja Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa ja tehnyt korkeakouluharjoittelun Suomen Lontoon-suurlähetystössä.

JSN:n toimistolla työskentelee kaksi valmistelevaa sihteeriä, joiden tehtävänä on käsitellä kanteluja ja valmistella kanteluista päätösesityksiä neuvoston kokouksiin.

Valmistelevan sihteerin tehtävään tuli 20 hakemusta. Määräaikaisena valmistelevana sihteerinä työskennellyt Matias Partanen palaa opintojen pariin helmikuussa. Hallinto- ja hankesihteerin tehtävä tulee avoimeksi joulukuussa.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Elina Grundström, puh. 050 5410 479

9.11.2017