Saamelaiset, media ja sananvapaus -paneelista suora nettilähetys

JSN ja Lapin Kansa järjestävät torstaina 29.8. paneelikeskustelun aiheesta ”saamelaiset, media ja sananvapaus”. Rovaniemellä järjestettävä paneelikeskustelu alkaa kello 17.30 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Lapin Kansan verkkosivuilta (www.lapinkansa.fi).

Kysymyksiin ”vaientaako vihapuhe saamelaisia?” ja ”miten mediassa pitäisi käsitellä alkuperäiskansoja?” vastauksia etsivät JSN:n puheenjohtaja Elina Grundström, Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkonen, saamelaisen kulttuurin professori Veli-Pekka Lehtola Oulun yliopistosta, saamelaisasiantuntija Pirita Näkkäläjärvi ja sosiologian professori Jarno Valkonen Lapin yliopistosta. Keskustelun juontaa JSN:n jäsen, tutkija Tapio Nykänen Lapin yliopistosta.

Rovaniemen keskustassa hotelli Santa Clausissa järjestettävään tilaisuuteen on vapaa pääsy. Sisään mahtuu 50 ensimmäistä.

Paneeli on osa JSN:n Rovaniemen-vierailun ohjelmaa. JSN kokoustaa Rovaniemellä torstaina 29.8. ja tiedottaa kokouksessa tehdyistä päätöksistä perjantaina kello 14.