Mirka Mokko järjestämään medianeuvostojen konferenssia

Julkisen sanan neuvoston konferenssiassistentiksi on valittu yhteiskuntatieteiden kandidaatti Mirka Mokko, 25. 

Mokko keskittyy työssään eurooppalaisten medianeuvostojen konferenssin ja neuvoston sananvapausaiheisen seminaarin järjestämiseen yhdessä hankesihteeri Inga-Maaret Aikioniemen kanssa. Seminaarin yhteydessä pidetään JSN:n 50-vuotisjuhlavastaanotto. Eurooppalaisten medianeuvostojen konferenssi pidetään 11.-12.10. ja sananvapausaiheinen seminaari ja juhlavastaanotto 17.12. Molemmat tapahtumat järjestetään Helsingissä.

Eurooppalaisten medianeuvostojen konferenssissa on torstaina 11.10. avoin seminaari algoritmeista ja mediaetiikasta. Medianeuvostot ovat olleet huolissaan algoritmien käytöstä esimerkiksi Facebookin ja Googlen kaltaisilla alustoilla. Myös media käyttää nykyään yhä enemmän algoritmeja uutisten automatisoinnissa ja personoinnissa. Seminaarin pääpuhujana on digitaaliseen journalismiin erikoistunut Columbian yliopiston professori Emily Bell

”On kiinnostavaa päästä järjestämään kaksi mielenkiintoista seminaaria ja viestimään niistä. Odotan myös innolla, että pääsen tutustumaan neuvoston toimintaan ja juhlavuoden hankkeisiin”, Mokko sanoo.

Mokko on aiemmin työskennellyt muun muassa viestintäharjoittelijana yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa, konferenssiassistenttina tutkimushankkeessa sekä korkeakouluharjoittelijana Suomen suurlähetystössä Budapestissa. Mokko viimeistelee kansainvälisten suhteiden opintojaan Lapin yliopistossa. 

Tehtävä on määräaikainen ja siihen tuli yhteensä 24 hakemusta.