JSN antoi vapauttavia päätöksiä

Julkisen sanan neuvosto teki lokakuun kokouksessaan 24.10.2018 ainoastaan yhden langettavan päätöksen. Vapauttavia päätöksiä neuvosto teki kuusi.

Langettava tuli Iltalehdelle, kun neuvosto katsoi, että omaishoitoon liittyviä erimielisyyksiä käsitelleessä jutussa olivat tunnistettavissa sekä jutussa kritisoitu omaishoitaja että hänen hoidettavansa.

Iltalehti sai kokouksessa myös vapauttavan päätöksen. Neuvosto katsoi, että Iltalehti oli korjannut jutussaan olleen virheen Journalistin ohjeiden mukaisesti.

Ilta-Sanomat sai vapauttavan päätöksen, kun neuvosto katsoi, että lehden ei ollut välttämätöntä mainita kannessaan ja lööpissään aikakauslehteä, joka oli kertonut ensimmäisenä julkisuuden henkilön erosta.

Yle sai vapauttavan päätöksen, koska sen julkaisemassa jutussa ei ollut olennaista asiavirhettä.

Enontekiön Sanomat ja Jämsän Seutu saivat vapauttavat päätökset, kun neuvosto tulkitsi, että kantelun tehneet henkilöt eivät joutuneet jutuissa niin kielteiseen julkisuuteen, etteikö heidän kuuleminen jälkikäteen olisi riittänyt. Jämsän Seudun saama vapauttava päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Sama juttu oli julkaistu myös Satakunnan Kansassa, jolle neuvosto antoi asiasta myös vapauttavan päätöksen.

Neuvosto kokoontuu seuraavan kerran 21.11.2018.