Emily Bell Suomeen – JSN järjestää medianeuvostojen konferenssin 11.-12.10.

Julkisen sanan neuvosto järjestää Euroopan medianeuvostojen verkoston AIPCEN (www.aipce.net) konferenssin Helsingissä 11.-12.10. Konferenssin teemana on algoritmien ja mediaetiikan suhde. Sen yhteydessä torstaina 11.10.2018 järjestetään aihetta käsittelevä kansainvälinen seminaari, joka on avoin myös suomalaisille journalisteille ja alan tutkijoille. 

Konferenssin pääpuhuja on Emily Bell. Hän on Columbian yliopiston digitaalisen journalismin keskuksen johtaja ja perustaja ja entinen Guardian lehden digisisällön johtaja. Bell on suosittu puhuja, jota pidetään yhtenä alan johtavista ajattelijoista. 

Konferenssin avoimessa osassa esiintyy myös saksalainen Algorithm Watchin perustaja, Matthias Spielkamp, joka kertoo Saksan esimerkin kautta siitä, miten digitaalisia alustoja on mahdollista säännellä. Muita puhujia ovat Googlea edustava Eero Korhonen, Helsingin yliopiston tutkija Carl-Gustav Lindén ja Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Esa Mäkinen. Paneelikeskustelua moderoi HS.fi:n uutispäällikkö Jussi Pullinen.

Seminaari on suomalaisille osanottajille ilmainen, mutta sinne mahtuu rajallinen määrä osanottajia. Osanottajia valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautua voi seuraavan linkin kautta viimeistään torstaina 27.9.2018. Seminaarin paikka tarkentuu myöhemmin ja ilmoitamme siitä osallistujille. 

Ilmoittaudu tästä. 

Seminaari pidetään englanniksi.

Konferenssin ohjelman voit katsoa täältä.