Elina Grundströmille Kordelinin säätiön palkinto

Alfred Kordelinin säätiö on myöntänyt JSN:n puheenjohtaja Elina Grundströmille tunnustuspalkinnon pitkäjänteisestä työstä objektiivisuuteen pyrkivän tiedon, demokraattisten arvojen sekä ihmisoikeuksien puolustamisessa.

”Grundström on toiminut linjakkaasti hyvän journalistisen tavan edistämiseksi. Hän on edustanut media-alan kenttää ponnekkaasti mutta rauhallisesti kiivaimpienkin kriisien keskellä”, palkinnon perusteluissa todetaan.

Grundström aloitti JSN:n historian ensimmäisenä kokopäiväisenä puheenjohtajana vuonna 2016.

”Koen että palkinto on samalla tunnustus koko Julkisen sanan neuvostolle. Neuvoston merkitys ja näkyvyys on kauteni aikana korostunut, koska se on saanut uudenlaisen roolin yhteiskunnan totuuspohjaisuuden puolustamisessa.”

Palkinnon perusteluissa nostetaan esiin myös Grundströmin ansiot tietokirjailijana. Niiden mukaan hänen uusimmat kirjansa Musta orkidea (2013) ja Malminetsijät (2016) kasvavat hienosti yksittäistapauksista taloudellisia ja poliittisia valtarakenteita eritteleväksi yhteiskuntakritiikiksi.

Alfred Kordelinin palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa, ja se myönnetään henkilölle, joka on työssään merkittävällä tavalla toiminut suomalaisen sivistyksen puolesta. Grundströmin lisäksi palkinto myönnettiin Helsingin yliopiston yleisen mikrobiologian professori Sarah Butcherille, suomentaja Kari Klemelälle ja arkkitehti Anssi Lassilalle.

Alfred Kordelinin säätiö on tukenut vuodesta 1920 lähtien suomalaista tiedettä, kirjallisuutta, taidetta ja vapaata sivistystyötä. Palkintojen lisäksi säätiö jakoi 3,2 miljoonaa euroa apurahoina.

Lisätietoja
Elina Grundström, p. 050 5410 479